De lessen

De gitaar is het ultieme symbool van de pop/rockmuziek. Leer riffs en licks, leer de bekende intro's van je helden spelen, ontwikkel je techniek. We gaan werken met akkoordenschema's, tabulatuur en heel veel audiomateriaal; naast je technische skills worden ook je kennis en je gehoor getraind.Op piano/keyboardles bij Popschool Portland zal met name het leren spelen van de akkoorden van je favoriete song centraal staan. Jij geeft aan welke songs je tof vindt. Samen met de docent ga je zoeken naar de juiste akkoorden en hoe je die het beste kunt spelen. Wil je kunnen meespelen met de liedjes waar je graag naar luistert..? Wil je jezelf kunnen begeleiden? Alles is mogelijk.

Drummen is ritme, coördinatie en uithoudingsvermogen. Een drumstel is een onmisbaar instrument in de popmuziek en vormt samen met de basgitaar de ritmesectie, in feite de ruggengraat van de muziek. Op de drumlessen van Popschool Portland leer je verschillende stijlen en grooves slaan. De nadruk zal liggen op basisvaardigheden die je moet beheersen als drummer: basisritmes en fills. Binnen de kortste keren zul jij jouw favoriete popsongs kunnen drummen!

De klassieke aanpak

Voor een gedegen technische basis is starten op een klassieke nylonsnarige gitaar ideaal. Meestal wordt dit type gitaarles als uitgangspunt gehanteerd. Met behulp van leuke lesboekjes leer je noten lezen en gaandeweg speel je mooie melodieën van blad. Later kun je je specialiseren in wat jij het leukst vindt: tokkelen, akkoorden, staalsnarige gitaar, basgitaar, electrische gitaar...zeg het maar!

Ook tijdens de pianolessen (keyboard) leer je noten lezen en met lesmethodes werken. Later kun je je meer gaan toeleggen op het gebruiken van akkoorden en speel je mee met hits op Spotify of Youtube.

Ook drummers lezen van bladmuziek. Dit is handig om te kunnen. Ook hier zijn leuke lesboeken voor. Daarnaast spelen we uiteraard gewoon lekker op gehoor. 

Cursussen voor gevorderden


Voor de mensen die het muziekvakonderwijs in willen is Popschool Portland een prima springplank. Alles wat je nodig hebt voor een toelatingsexamen kun je hier vinden. Denk aan een uitgebreide muziektheorie-cursus of demo opnamen. 

Docent Anton Arema heeft twee conservatoriumstudies afgerond en gaf les op o.a. de Zadkine Popacademie in Rotterdam, de SKVR in Rotterdam en de Rockacademie in Tilburg. 

De lesruimte is tevens ingericht als opnamestudio.